08/11/2014

Polowanie Hubertowskie w obw. 155 ze ślubowaniem (video) i obiadem w hotelu "Trzy Stawy"


Obecni na polowaniu:

Pokot:
  1. Piotr Gawlicki, prezes, prowadzący
  2. Roman Dobek, łowczy
  3. Ireneusz Ożóg, sekretarz
  4. Mariusz Dobek, po. podlowczy
  5. Włodek Machczyński, przew. KR
  6. Roman Bogdanowicz
  7. Paweł Caboń
  8. Andrzej Dończyk
  9. Kazik Dułak
  10. Zenek Dyś
  11. Robert Frankowski
  12. Andrzej Kistowski
  13. Marek Kowalczyk (nie polował)
  14. Zygmunt Kowalczyk
  15. Stasiu Lichoń
  16. Dariusz Literski
  17. Robert Literski
  1. Marek Łukaszewicz
  2. Agata Murawska
  3. Edmund Nieżórawski
  4. Mariusz Nieżórawski
  5. Andrzej Nowacki
  6. Józef Stachowski
  7. Krzysztof Sulima
  8. Andrzej Szreder
  9. Arek Szturo
  10. Zbyszek Szymborski
  11. Marek Szymborski
  12. Henio Tisler
  13. Mirek Wojnałowicz
  14. Romek Zygmański
  15. Emil Żachowski (nie polował)
  16. Witold Żagiell

  • dzik x 1, Andrzej Szreder, król
  • dzik x 1, Darek Literski, v-ce król
  • dzik x 1, Roman Dobek
  • koza x 1, Robert Literski
  •     lis x 1, Agata Murawska
  •     lis x 1, Krzysztof Sulima
 

Dzisiaj był dzień uroczysty dla tróki nowych członków koła. Robertt Frankowski, Robert Literski oraz Emil Żachowski złożyli tradycyjne w kole ślubowanie członka KŁ "Cietrzew" w Gdańsku, w którym ślubowali przestrzegać prawa, postępować etycznie i koleżeńsko, dbać o mienie koła, z zaangażowaniem wywiązywać się z przyjętych obowiązków oraz pielęgnować pamięć o wszystkich byłych członkach koła. Akt ślubowania można obejrzeć niżej na video.

Knieja darzyła uczestnikom polowania, o czym świadczy pokot. Podczas polowania pierwszą sztukę grubego zwierza na polowaniu zbiorowym strzelił Robert Literski i nie mogło się obejść bez tradycyjnego malowania.

Po polowaniu wszyscy polujący, inni członkowie koła, którzy przyjechali tylko na obiad oraz licznie przybyłe rodziny członków, razem 67 osób, zjadły wspólnie obiad w hotelu "Trzy Stawy", chwaląc kucharza, który z mięsa jelenia i dzika odstrzelonych przez członków koła (Robert Literski i Paweł Caboń> sporządził pyszne potrawy.

 


Strona główna Kronika 2014/2015