strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy     

  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Hanna Szymanderska,
"Polska Kuchnia Myśliwska"
Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam.
wg zwierzyny
Sarna (14)
Dzik (20)
Jeleń (8)
Daniel (6)
Zając (25)
Dzika kaczka (11)
Gęś (10)
Kuropatwa (14)
Bażant (9)
Słonka (6)
Łyska (5)
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton