strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Sarna
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
Polędwica z sarny po bałtycku
Polędwica z sarny „Riviera"
Sarnia polędwica na zimno
Polędwica z sarny po mediolańsku
Duszony mostek sarni
Sarnia łopatka zawijana z grzybami
Sarnia łopatka nadziewana kasztanami
Udziec sarni na zimno
Pieczony udziec sarni
Udziec sarni pikantny
Udziec sarni po szwabsku
Comber sarni na zimno z kremem z wątróbki
Pieczony comber sarni II
Pieczony comber sarni I
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton