strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Bażant
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
Bażant faszerowany z rożna
Bażant z kapustą kwaszoną w białym winie
Bażant w sosie orzechowym
Bażant nadziewany owocami
Bażant z imbirem
Bażant z jabłkami
Bażant nadziewany twarogiem
Bażant faszerowany
Bażant po burgundzku
Bażant nadziewany kasztanami
Bażant z prawdziwkami w sosie śmietanowym
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton