strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Jeleń
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Jeleń wersalski
Pieczeń z jelenia a la dzik
Pieczeń z jelenia „Aragon”
Pieczeń z jelenia po alzacku I
Pieczeń z jelenia po alzacku II
Pieczeni z jelenia amerykańsku
Pieczeń z jelenia po myśliwsku
Pieczeni z jelenia po staromiejsku
Pieczeń z jelenia po węgiersku
Pieczeń z jelenia z parówkami
Comber z jelenia a la Creme
Comber z jelenia a la Fermire
Comber z jelenia „Cumberland"
Comber z jelenia po bretońsku
Comber z jelenia po prowansalsku
Jeleń „Waldorf”
Jeleń po wielkopolsku
Jeleń po morawsku
Jeleń po krakowsku
Jeleń po Gdańsku
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton