strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Zając
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Henryk Dębski,
"Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Podobnie jak Hanna Szymanderska, popełnił wiele książek kucharskich o przeróżnej tematyce. Podobnie stworzył niezliczone ilości przepisów na dosłownie wszystko. Słane są jego nazwy potraw typu „po redaktorsku, po dyrektorsku”... W tych przepisach mogą pojawić się odnośniki w sposobie przygotowania do wcześniejszych przepisów. Próbuje to ponaprawiać, ale taki właśnie jest styl Pana Henryka...
Zaląc po parysku
Zaląc po polsku
Zając po poznańsku
Zając po redaktorsku I
Zając po redaktorsku II
Zając po regencku
Zając po serbsku
Zając po warmińsku
Zając po wiedeńsku
Zając po wieluńsku
Zając w galarecie
Zając z wiśniami
Zając po marokańsku
Zając po napoleońsku I
Zając po napoleońsku II
Zając po mieszczańsku
Zając po myśliwsku
Zając po królewsku
Zając po hiszpańsku
Zając po hetmańsku
Zając po grecku
Zając po cypryjsku
Zając po czesku
Zając po berlińsku
Zając po bawarsku
Zając po balatońsku
Zając „Orzeszko''
Zając po amerykańsku
Zając po angielsku
Zając „Lubomirski"
Zając „Mazarin"
Zając „Moderne"
Zając „Montpensier"
Zając „Klasztorny"
Zając „Klasztorny" „d Atois"
Zając „Bristol"
Zając a la Radziwiłł
Zając a la Hotel Monopol
Zając a la Pompadour
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton