strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Dzik
  Rodzaj potrawy: Kotlety, bitki, medaliony
 
Potrawa: Filety z dzika „Waldek”
Składniki:
40 dag polędwicy lub schabu bez kości
2 dag mąki
tłuszcz
S dag keczupu
I /4 szklanki śmietany
10 dag jabłek; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Filety przygotować wg przepisu Filety z dzika po białowiesku st 35), posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Keczup połączyć ze śmietaną oraz obranym i startym jabłkiem, zalać filety, chwilę poddusić i doprawi Podawać z frytkami, kalafiorem i sałatą zieloną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton