strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Jeleń
  Rodzaj potrawy: Kotlety, bitki, medaliony
 
Potrawa: Stek z jelenia po krakowsku
Składniki:
50 dag udźca bez kości
2 dag mąki
tłuszcz
4 krążki ciasta biszkoptowego 2 łyżki rumu
4 polówki brzoskwiń z kompotu
4 dag czekolady; sól .pieprz i galka muszkatołowa do smaku
Sposób przygotowania:
Steki przygotować wg przepisu Stek z jelenia po angielsku , posypać przyprawami i oprószyć, mąką, usmaży Krążki ciasta skropić rumem, obłożyć brzoskwiniami, posypać startą czekoladą i ułożyć na stekach Podawać z frytkami, kalafiorem lub sałatą zieloną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton