strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Jeleń
  Rodzaj potrawy: Kotlety, bitki, medaliony
 
Potrawa: Stek z jelenia po sudecku
Składniki:
50 dag udźca bez kości
2 dag mąki
tłuszcz
10 dag szyjek rakowych
2 żółtka
10 dag sera żółtego;
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Steki przygotować wg przepisu Stek z jelenia po angielsku, posypać przyprawami oprószyć mąką, zrumienić z obu sarin. Szyjki rakowe połączyć z żółtkami, doprawić obłożyć steki, posypać startym serem i zapiec. Podawać z krokietami ziemniaczanymi i kalafiorem
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton