strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Zrazy
Źródło: Grzegorz RussakAutorytet z Domu Polonia. Wytrawny kucharz, gawędziarz, po prostu fachowiec w swej dziedzinie. Cykl felietonów w Łowcu Polskim od lat kilku cieszy się wielkim uznaniem i może uda się nam zebrać na tej stronie swoiste archiwum tych myśli. Nie tylko przepisy ale przede wszystkim wskazówki i porady są więcej niż pomocne. Polecam serdecznie. Ktoś porównał kiedyś pana Russaka do pana Makłowicza i ja się z tym zgadzam...
 
Potrawa: Zrazy z kapustą
Składniki:

Sposób przygotowania:
Zrazy po zbiciu i usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Następ-nie dodajemy warstwę kiszonej kapusty ugotowanej w rosole jak na bigos), przy-prawionej, do której dodaje się pokrojoną drobno wędzonkę. Całość podlewamy bulionem lub rosołem i dusimy pod przy-kryciem około godziny.
Źródło: Grzegorz Russak
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton