strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Sarna
  Rodzaj potrawy: Podroby
Źródło: Grzegorz RussakAutorytet z Domu Polonia. Wytrawny kucharz, gawędziarz, po prostu fachowiec w swej dziedzinie. Cykl felietonów w Łowcu Polskim od lat kilku cieszy się wielkim uznaniem i może uda się nam zebrać na tej stronie swoiste archiwum tych myśli. Nie tylko przepisy ale przede wszystkim wskazówki i porady są więcej niż pomocne. Polecam serdecznie. Ktoś porównał kiedyś pana Russaka do pana Makłowicza i ja się z tym zgadzam...
 
Potrawa: Wątróbka z kozła
Składniki:

Sposób przygotowania:
Wykrawa się z umytej wątróbki wałeczki o grubości małego palca, otacza w mące i smaży na mocno rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Taka wątróbka, posolona, z dodatkiem grubo zmielonego pieprzu, podana z przeszkloną na oliwce cebulą, smakuje znakomicie
Źródło: Grzegorz Russak
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton