strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Podroby
Źródło: Grzegorz RussakAutorytet z Domu Polonia. Wytrawny kucharz, gawędziarz, po prostu fachowiec w swej dziedzinie. Cykl felietonów w Łowcu Polskim od lat kilku cieszy się wielkim uznaniem i może uda się nam zebrać na tej stronie swoiste archiwum tych myśli. Nie tylko przepisy ale przede wszystkim wskazówki i porady są więcej niż pomocne. Polecam serdecznie. Ktoś porównał kiedyś pana Russaka do pana Makłowicza i ja się z tym zgadzam...
 
Potrawa: Wątróbka z jabłkami
Składniki:

Sposób przygotowania:
Kawałki wątróbki otoczone w mące smażymy, w trakcie dodajemy pokrojoną cebulę, pozbawione gniazd nasiennych ósemki jabłek (kwaśnych), solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek i pod koniec patelnię przykrywamy pokrywką, podlewamy białym winem i tak wątróbka dochodzi na wolnym ogniu.
Źródło: Grzegorz Russak
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton