strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Podroby
Źródło: Grzegorz RussakAutorytet z Domu Polonia. Wytrawny kucharz, gawędziarz, po prostu fachowiec w swej dziedzinie. Cykl felietonów w Łowcu Polskim od lat kilku cieszy się wielkim uznaniem i może uda się nam zebrać na tej stronie swoiste archiwum tych myśli. Nie tylko przepisy ale przede wszystkim wskazówki i porady są więcej niż pomocne. Polecam serdecznie. Ktoś porównał kiedyś pana Russaka do pana Makłowicza i ja się z tym zgadzam...
 
Potrawa: Wątróbka w śmietanie
Składniki:

Sposób przygotowania:
Kawałki wątróbki przysmażamy na patelni i przekładamy do garnka, doda-jemy trochę masła. Na innej patelni szkli-my cebulę, dokładamy do wątróbki, zalewamy wszystko dobrą, wiejską śmietaną i kilkakrotnie podgrzewamy do wrzenia. Przyprawiamy solą i pieprzem, a jak ktoś lubi, to jeszcze czosnkiem
Źródło: Grzegorz Russak
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton