strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Rolady, faszerowanie
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
 
Potrawa: Panada mączna do pulpetów i farszów
Składniki:
300 ml wody
150 g mąki 60 g masła
1/4łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka masła do posmarowania półmiska i pergaminu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki włożyć do garnka i mieszając zagotować. Nie przerywając mieszania gotować tak długo, aż masa w formie dużej kluski zacznie odstawać od ścianek garnka. Natłuścić porcelanowy półmisek, rozsmarować na gładko masę i przykryć natłuszczonym pergaminem. Ostudzić.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton