strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Rolady, faszerowanie
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
 
Potrawa: Panada chlebowa do pulpetów i farszów
Składniki:
400 ml mleka 250 g białego pieczywa pokrojonego na kromki 1 łyżeczka masła do natłuszczenia półmiska i pergaminu
Sposób przygotowania:
W rondelku zagotować mleko, namoczyć w nim kromki pieczywa, a gdy dobrze nasiąkną - wymieszać. Postawić rondelek na gorącej płycie kuchennej i mieszać silnie tak długo, aż masa będzie odstawała od ścianek. Natłuścić półmisek, rozsmarować na nim masę, nakryć natłuszczonym pergaminem i wystudzić.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton