strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Bażant
  Rodzaj potrawy: Zupy
 
Potrawa: Bulion z bażanta
Składniki:
3/4 I mocnego bulionu z pieczonych szkieletów i posiekanych resztek mięsa z bażantów sól i pieprz 100 g pieczonej piersi bazarna bez skórki
pokrojonej na małe
cienkie paseczki 2 łyżki koniaku 3 łyżeczki masła 3 kromki białego pieczywa krojone ze skórki i pokrojone w małą kostkę
Sposób przygotowania:
Zagrzać bulion, doprawić solą i pieprzem, włożyć pokrojoną pierś bażanta i dodać dla zapachu koniak. Na patelni rozpuścić masło, zrumienić grzaneczki i podać do stołu razem z zupą.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton