strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Zakąski i przekąski
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
 
Potrawa: Omlet selerowy
Składniki:
1 łyżka masła 60 g selera obranego i pokrojonego na cienkie plasterki 8 łyżek mocnego bulionu 2 łyżki sosu beszamelowego 4 żółtka
Sposób przygotowania:
Stopić masło, wrzucić plasterki selera, poddusić, dolać bulion i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Następnie przetrzeć przez sito, do-mieszać sos beszamelowy i żółtka. Kolejne czynności – jak w omletach
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton