strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Zakąski i przekąski
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
 
Potrawa: Omlet z dziczyzny
Składniki:
60 g surowego lub gotowanego mięsa z dziczyzny
zmiksowanego 1 łyżka madery - . -2łyzkf białego wytrawnego wina 2 łyżki ekstraktu z dziczyzny pieprz i sól 1 jajko 1 żółtko - - .
Sposób przygotowania:
Mięso dobrze wymieszać z maderą, białym winem i ekstraktem, przyprawić solą i pieprzem. Dodać roztrzepane jajko i żółtko, wymieszać.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton