strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Zakąski i przekąski
 
Potrawa: Galaretka z resztek
Składniki:
200 ml galarety z dziczyzny
lekko płynnej
przyprawionej 3 łyżkami czerwonego wytrawnego wina 150 g resztek mięsnych z dziczyzny
pokrojonych na cienkie paski 2 korniszony
pokrojone na cienkie paseczki 10 pieczarek (z konserwy)
pokrojonych na cienkie plasterki 2 łyżeczki posiekanych kaparów
Sposób przygotowania:
Wlać do salaterki cienką warstwę galarety i wstawić do lodówki, aż zastygnie. Na wierzchu ułożyć ozdobnie mięso, ogórki, pieczarki, kapary i za-lać wszystko resztą galarety. zastudzić w lodówce. Dodatki: smażone ziemniaki lub sałatka z majonezem, sos Cumberland Można również ułożyć plasterki jajek na twardo, paseczki marynowanej papryki, marynowane grzybki lub trufle.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton