| Potrawa: BUŁKI CZOSNKOWANE Z GRILLA | |
| Składniki: Składniki: 1 długa paryska bufka 1-27yżki masła 2-3 ząbki czosnku i łyżka utartego żółtego sera słodka papryka
w proszku sól folia aluminiowa.
| Sposób przygotowania: Bułkę pokrajać w kromki, nie docinając do końca, aby po pokrojeniu bułka stanowiła całość. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą i wymieszać z roztartym masłem i rozdrobnionym żółtym serem, wymieszać. Uzyskaną masą posmarować co drugą kromkę bułki, lekko oprószyć papryką. Tak przygotowaną bułkę zwinąć w folię aluminiową i położyć na grillu na 15-20 minut. Gorącą bułkę podzielić na porcje (po dwie kromki w środku posmarowane masą).
Gorąca bułka jest doskonałym dodatkiem do szaszłyków, kotletów schabowych, drobiu, ryb. | Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski" |
|