strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Różności
 
Potrawa: MIELONKA (z konserwy) FASZEROWANA SEREM
Składniki:
Składniki: konserwa mielonki wieprzowej
10 dag sera żółtego w plastrach
1 jajko
bułka tarta; słodka papryka w proszku; tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania:
Mielonkę pokrajać w plastry (przyjmując 2 plastry na osobę). Między dwa plastry mięsa włożyć 1 plaster sera gouda, przycisnąć, oprószyć na wierzchu słodką papryką. Obtoczyć w bułce; później w rozbitym jajku i ponownie w bułce: Tak przygotowane porcje smażyć na dobrze rozgrzanym TŁUSZCZU. ' Podawać z pieczywem, ziemniakami, kiszonymi ogórkami, kiszoną kapustą.
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton