strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     Z wybranej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Różności
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
 
Potrawa: GORĄCE KANAPKI Z SEREM
Składniki:
Składniki: 8 kromek bułki wrocławskiej
8 plastrów sera żółtego ostrego
4 dag masła. Słodka papryka w proszku
keczup.
Sposób przygotowania:
Kromki bułki posmarować z obu stron masłem, na każdej położyć plaster sera żółtego. Patelnię rozgrzać i położyć na niej kromki bułki (serem do góry)' zrumienić uważając, aby nie przypaliły się. Zrumienione kromki odwrócić i smażyć aż ser dobrze rozgrzeje się. Porcje (po 2 kromki) podawać gorące, oproszone słodką papryką w proszku (można polać keczupem).
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton