strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Różności
  Rodzaj potrawy: Sosy
Źródło: Hanna Szymanderska,
"Polska Kuchnia Myśliwska"
Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam.
Sos cebulowy
SOS ZIOŁOWY
Sos cumberland
Sos tatarski
Sos hiszpański
Sos angielski
Sos chrzanowo-jabłkowy
Sos żurawinowo-śmietanowy
Sos żółwiowy (sztuczny)
Sos z szynki
Sos zielony
Sos pomarańczowy
Sos sardelowy
Sos cytrynowy
SOS Ostry
Sos z zajęczej wątróbki
Sos agrestowy
Sos musztardowy
Sos orleański
Sos jałowcowy
Sos z jabłek
Sos głogowy
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton