strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy     
  Zwierzyna: Zając
Źródło: Hanna Szymanderska,
"Polska Kuchnia Myśliwska"
Autorka wielu, wielu pozycji zarówno tematycznych jak i ogólnych. Cały czas co rusz wydawane są książki kucharskie autorstwa Pani Hanny. Przepisy jasne i proste, choć na mój gust zbyt dużo w nich octu... Przepisy dosłownie na wszystko, i widać iż dawno ją redagowano... Pozwoliłem sobie, podobnie jak w innych pozycjach, opuścić takie potrawy jak coś tam z żubra, cietrzewia czy głuszca itp. Jeśliby ktoś miałby takową potrzebę, podarunek w postaci szynki z żubra, służę indywidualnie pomocą. Za efekt już zupełnie nie odpowiadam.
wg rodzaju
Sałatki i surówki (1)
Zakąski i przekąski (2)
Zrazy (3)
Gulasze, potrawki (5)
Pieczenie (25)
Pasztety, paszteciki (5)
Kotlety, bitki, medaliony (1)
Różności (3)
Podroby (1)
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton