Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Kotlet z sarny po rzeszowsku
Składniki:
50 dog udźca bez kości
2 dog mąki
tłuszcz
20 dag cebuli (dymki lub szalotki)
łyżeczka startej skórki cytrynowej
I/4 szklanki jałowcówki
I/4 szklanki soku pomarańczowego; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kotlety przygotować wg przepisu kotlet z sarny po francusku st ł02), posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Cebulę obrać, opłukać, usmażyć i dodać do kotletów razem z wódką i sokiem, chwilę poddusić i doprawi Podawać z ziemniakami z wody i z surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"