Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Paprykarz z sarny
Składniki:
40 dag łopatki bez kości
4 dag mąki
tłuszcz
10 dag cebuli
1/2 szklanki śmietany
4 dag koncentratu pomidorowego; sól
pieprz
papryka mielona i przy-prawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posypać przyprawami i oprószyć częścią mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką i koncentrat pomidorowy, doprawi Podawać z kluskami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"