Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Paprykarz z sarny po włosku
Składniki:
30 dag łopatki bez kości
10 dag boczku wędzonego
1 dag mąki
po /0 dag pietruszki i cebuli
10 dag pieczarek
tłuszcz
4 dag makaronu (kolanka
muszelki
gwiazdki)
4 dag koncentratu pomidorowego
I/2 szklanki śmietany; sól
pieprz
majeranek i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę razem z boczkiem Boczek częściowo stopić, dodać mięso posypane przyprawami i oprószone mąką, zrumienić, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć i dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z makaronie Następnie połączyć z koncentratem pomidorowym i śmietaną, chwilę poddusić i doprawi Podawać z pieczywem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"