Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Wątróbka z sarny I
Składniki:
I 50 dag wątróbki
mleko
2 dag mąki
tłuszcz
15 dag cebuli
10 dag sera żółtego; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wątróbkę umyć, obrać z błon, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na godzin Następnie opłukać, pokrajać w cienkie szerokie plastry, posypać pieprzem i_ oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, usmażyć, obłożyć wątróbkę, posypać przyprawami i startym serem, zapiec Podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"