Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z zająca I
Składniki:
1
5wvwaru z warzyw
50 dag mięsa z kością
30 dag świeżych grzybów
8 dag cebuli
tłuszcz 15 dag łazanek
1/2 szklanki śmietany
natka pietruszki sól
pieprz
majeranek i przyprawa rava do zup do maku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zalać wywarem i ugotować na małym ogni Z miękkiego mięsa usunąć kości i pokrajać w kostek Grzyby oczyścić, opłukać i pokrajać w paseczek Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, włożyć grzyby i dusić na małym ogniu do miękkości Następnie połączyć z wywarem, łazankami, śmietaną, mięsem i przyprawami, chwilę pogotować i doprawi Przed podaniem posypać posiekaną natką
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"