Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając a la Pompadour
Składniki:
comber
wywar z warzyw
4 dag masła lub margaryny
4 dag mąki
szklanka śmietanki
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
żółtko
20 dag sera żółtego
tłuszcz; sól
pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zalać wywarem i ugotować na małym ogniu Z miękkiego mięsa usunąć kość Masło rozgrzać, wsypać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić śmietanką wymieszaną z winem, szybko mieszając trzepaczką, chwilę pogotować i doprawi W przygotowanym sosie maczać kawałki mięsa, posypać startym serem, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i zapiec Podawać z kluskami francuskimi i szparagami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"