Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając „Klasztorny" „d Atois"
Składniki:
comber i usta
marynata do mięsa
4 dag mąki
tłuszcz

śmietanka
10 dag groszku konserwowego
10 dag oliwek faszerowanych
4 łyżki musztardy; sól
pieprz
majeranek i miód naturalny do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zlać marynatą i pozostawić chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić śmietanką i dusić na małym ogniu pod przykrycie Pod koniec duszenia dodać groszek, oliwki i musztard Miękkie mięso pokrajać na porcje i polać doprawionym sosem Podawać z ziemniakami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"