Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po hiszpańsku
Składniki:
comber i uda
I/3 szklanki oliwy
20 dag cebuli; sól
pieprz
papryka mielona
czosnek
goździk-i
cynamon i szafran do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać oliwą, dodać obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulę oraz przyprawy i pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzi Następnie należy mięso wyjąć z naczynia, oczyścić z przypraw i cebuli, podsmażyć na przecedzonej oliwie, skropić wodą (może być czerwone wytrawne wino), po czym dusić na małym ogniu pod przy-krycie Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać przecedzonym i doprawionym sosem, podgórza Podawać z ziemniakami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"