Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po marokańsku
Składniki:
comber i uda
marynata do mięsa
2 dag mąki
tłuszcz
10 dag suszonych moreli
szczypiorek
5 dag rodzynków; sól
pieprz
imbir
curry
cynamon i sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dodać umyte i namoczone morele, dusić na małym ogniu pod przykrycie Pod koniec duszenia włożyć posiekany szczypiorze Miękkie mięso po-krajać na porcja Sos przetrzeć, połączyć z opłukanymi rodzynkami, doprawić, polać mięso i dusić kilka minu Podawać z ryżem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"