Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po mieszczańsku
Składniki:
uda
marynata do mięsa
2 dag mąki
tłuszcz
śmietanka
5 dag orzechów włoskich bez łupin
2 jajka; sól
pieprz i starta skórka cytrynowa do maku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić śmietanką i upiec Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i zetrze Miękkie mięso pokrajać na porcje Sos połączyć z orzechami i jajkami, doprawić, polać mięso i zapiec Podawać z ziemniakami i marchewką zasmażaną z groszkiem
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"