Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Kaczka po malborsku II
Składniki:
1/2 kaczki
`8 dag bułki
mleko
jajko
6-8 dag mąki
tłuszcz
15 dag jabłek
1 białka; sól
pieprz i majeranek
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, usunąć kości, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, wymieszać z jajkiem i doprawi Formować 4 wałeczki, obtaczać w mące, polać tłuszczem i upiec Jabłka obrać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, połączyć z ubitą pianą z białek, doprawić, obłożyć wałeczki i zapiec Podawać z ziemniakami i zasmażaną kapustą czerwoną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"