Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Paprykarz pasteryzowany
Składniki:
2 kg mięsa z dziczyzny (z sarny jelenia
borsuka)
tłuszcz
20 dag cebuli
4 dag koncentratu pomidorowego
25 dag pieczarek (niekoniecznie); sól
pieprz
papryka mielona
musztarda i przyprawa do zup do smaku

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę i zrumieni Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z mięsem, posolić, zalać małą ilością wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem na półtwardo Następnie połączyć z koncentratem pomidorowym oraz oczyszczonymi, opłukanymi i pokrajanymi w paseczki pieczarkami, doprawić i przełożyć do słoika pasteryzować w temperaturze o 95°C pierwszego dnia przez 40 minut, a drugiego i trzeciego -po 30 minut PO wystudzeniu słoiki wynieść do czystej i suchej piwnicy
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"