Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z daniela II
Składniki:
1
8 1 wywaru z warzyw
60 dag mięsa z kością
10 dag fasoli „Jaś"
I5 dag cebuli (dymki lub szalotki)
tłuszcz
2 dag mąki
sól
pieprz
czosnek i majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zalać częścią wywaru i ugotować na ma cnym ogni Miękkie mięso wyjąć, usunąć kości, pokrajać w kostkę Fasolę przebraną i opłukaną zagotować w pozostałym wywarz Po zagotowaniu pozostawić ją na 2 godziny, po czym ugotować Cebulę obrać, opłukać, usmaży Następnie oprószyć mąką, zasmażyć =: lekko rumieniąc, połączyć z fasolą, mięsem i pozostałym wywarem, chwilę pogotować i doprawi
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"