Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Pieczeń z daniela z bocznikami
Składniki:
60 dag mięsa bez kości
8 dag słoniny
2 dag mąki
tłuszcz
białe wytrawne wino
25 dag boczników;
sól
pieprz
przyprawa myśliwska i sos Woreestershire do smaku '
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, a po usunięciu błony naszpikować cienkimi paskami słonin Następnie natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić winem i dusić do miękkości pod przykrycie Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć i dodać do mięsa pod koniec duszeni Miękkie mięso pokrajać w plastry w poprzek włókien i polać doprawionym sosem Podawać z ryżem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"