Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Gulasz z daniela lI
Składniki:
50 dag mięsa bez k c 10 dag boczku wędzonego
2 dag mąki
I5 dag cebuli (dymki lub szarotki)
2 owoce ostrej papryki; sól
pieprz
papryka mielona i przyprawa do mięs do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć i pokrajać w kostkę Boczek pokrajać także w kostkę, częściowo go stopić, włożyć poprószone przyprawami i mąką mięso oraz obraną i opłukaną cebulę, zrumienić, zalać małą ilością wody i dusić na małym ogniu pod przykrycie Paprykę posiekać, dodać pod koniec duszenia i doprawi Podawać z kluskami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"