Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Wątróbka z daniela II
Składniki:
wątróbka
mleko
4 dag mąki
tłuszcz
5 dag orzechów włoskich bez lepi
łyżeczka startej skórki cytrynowej
szklanka śmietany ; sól
pieprz i curry do smalcu
Sposób przygotowania:
Wątróbkę umyć, obrać z błon, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na godzin Następnie wyjąć z naczynia, osuszyć, pokrajać w plastry, posypać pieprzem, curry i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, włożyć sparzone, obrane ze skórki orzechy oraz skórkę cytrynową, wlać śmietanę, dusić kilka minut i doprawi Podawać z ziemniakami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"