Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z dzika I
Składniki:
I
5 I wywaru z
warzyw
40 dag okrawków mięsa
tłuszcz
15 dag cebuli
5 dag chrzanu tartego
30 dag ziemniaków
5 dag makaronu (krajanka
gwiazdki )
1/2 szklanki śmietany sól
pieprz
majeranek i czosnek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zemleć, podsmażyć razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą oraz z chrzanem, zalać wywarem i ugotować Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę i dodać do mięsa pod koniec gotowania z makaronu Po ugotowaniu połączyć ze śmietaną, chwilę pogotować i doprawi
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"