Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Kotlet z dzika po odesku
Składniki:
50-60 dag schabu
2 dag mąki
tłuszcz
15 dag cebuli
5 dag orzechów włoskich bez łupin
5 dag koncentratu pomidorowego
szklanka śmietany
5 dag sera żółtego; sól; pieprz
rozmaryn i miód naturalny do smaku
Sposób przygotowania:
Kotlety przygotować wg przepisu Kotlet z dzika a la Kierhedź (st 32), posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmaży Włożyć sparzone, obrane ze skórki i star-te orzechy oraz koncentrat pomidorowy Chwilę poddusić ciągle mieszając, a następnie połączyć ze śmietaną, doprawić, zalać kotlety, posypać jeszcze startym serem i zapiec Podawać z makaronem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"