Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Filety z dzika po kasztelańsku
Składniki:
40 dag polędwicy lub schabu bez kości
2 dag mąki
2 jajka
łyżka koniaku
10 dag bułki tartej
4 brzoskwinie
10 dag twarożku
2 łyżki śmietany
żółtko; sól
-' pieprz
estragon i miód naturalny do smaku
Sposób przygotowania:
Filety przygotować jak w ,poprzednim przepisie, posypać przyprawami i oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach z koniakiem i bułce tartej, kłaść na gorący tłuszcz i zrumienić z obu stron Brzoskwinie umyć, sparzyć, a po obraniu ze skórki przekrajać na pół, usunąć pestki i ułożyć na filetach Filety obłożyć również zmielonym twarożkiem połączonym ze śmietaną, żółtkiem i przyprawami (doprawić na słodko), zapiec Podawać z ryżem i sałatą zieloną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"