Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Wątróbka z dzika
Składniki:
40 dag wątróbki
mleko
IS dag boczku wędzonego
2 dag mąki
tłuszcz
40 dag małych pieczarek
1/2 szklanki białego wytrawnego wina; sól
pieprz i tymianek do smaku
Sposób przygotowania:
Wątróbkę opłukać, obrać z błon, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godzin Następnie wyjąć ją z naczynia i osuszyć, pokrajać ukośnie w pilastry, Naszpikować cienkimi paskami boczku, posypać pieprzem i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Pieczarki oczyścić, opłukać, włożyć do wątróbki, dolać wino, dusić kilka minut i doprawi Podawać z ryżem i sałatą zieloną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"