Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z jelenia
Składniki:
1
5 I wywaru z warzyw
40 dag mięsa bez kości (okrawki)
2 dag mąki
tłuszcz
10 dag cebuli
20 dag ziemniaków
8 dag łazanek
1l2 szklanki śmietany; sól
pieprz
papryka mielona i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Umyte mięso pokrajać w paseczki, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą, zalać wywarem i ugotować Ziemniaki pokrajać w kostkę i włożyć do mięsa pod koniec gotowani Następnie połączyć z łazankami i śmietaną, chwilę pogotować i doprawi
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"