Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Comber z jelenia a la Fermire
Składniki:
60 dag combra bez kości

marynata do mięsa
8 dag słoniny~
2 dag mąki
tłuszcz
5 dag migdałów
10dag szynki wędzonej
5 ag keczupu
15 dag sera żółtego; sól i pieprz do mak
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzi Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć i naszpikować cienkimi paskami słoniny, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Migdały sparzyć, obrać ze skórki i dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z pokrajaną w paseczki szynką oraz keczup Miękkie mięso pokrajać na porcje ukośnie w poprzek włókien, polać doprawionym sosem, posypać tartym serem i zapiec Podawać z ryżem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"