Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zrazy z jelenia po węgiersku
Składniki:
50 dag combra lub udźca bez kości
8 dag polędwicy w
2 dag mąki
tłuszcz
1/2
szklanki śmietany
1/4 szklanki białego wytrawnego wina
10 dag zmielonej papryki konserwowej; sól
pieprz
kminek
tymianek
estragon i przyprawę do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Zrazy przygotować jak w poprzednim przepisie, naszpikować cienkimi paskami polędwicy, posypać przyprawami i oprószyć mąką, usmaży Następnie dodać śmietanę, wino, paprykę i przyprawy, chwilę poddusić i doprawi Podawać z ryżem lub ziemniakami i z sałatą zieloną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"