Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: FILET Z SARNY - ZAMKOWY
Składniki:
- 60 dag udźca lub combra bez kości
3 dag mąki
tłuszcz
1/2 szklanki śmietanki
5 dag orzechów włoskich bez łupin
sól
pieprz
mód naturalny i sok z cytryny do smaku.
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, wyżyłować, pokrajać na kawałki (dwa na porcję), lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, uformować filety nadając im kształt wydłużonego liścia. Następnie posypać przyprawami. i mąką, usmażyć, wlać śmietankę, dodać sparzone, obrane ze skórki i posiekane orzechy, chwilę poddusić, doprawić. Podawać z ziemniakami i surówkami:
Źródło: "Kuchnia Królewska"