Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zrazy z zająca zawijane
Składniki:
Comber i uda
150 g szynki
1 łyżka kaparów
1 cytryna
sól
pieprz
2łyżki masła
3 łyżki rosołu.
Sposób przygotowania:
Oczyszczone z błon, umyte i obrane z kości mięso pokroić na plastry, lekko zbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Umytą cytrynę sparzyć wrzątkiem, pokroić na cienkie plastry. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plasterek cytryny, cieniutki plasterek szynki, kilka kaparów. Zrazy zwinąć, obwiązać nitką, zrumienić na maśle. Usmażone zrazy przełożyć do rondla, dodać łyżkę masła, skropić rosołem i dusić do miękkości, często podlewając rosołem lub skrapiając wodą.
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"