Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Farsz na bardzo delikatne pulpety
Składniki:
250 g mięsa z dziczyzny
ochłodzonego
beż ścięgien i błon
pokrojonego na kawałki i dwukrotnie przemielonego przez gęste sitko maszynki (lub zmiksowanego z białkiem) 100 g panady mącznej 1 białko
bardzo lekko ubite 1/8 łyżeczek soli 1/8 łyżeczki pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 200 ml śmietanki
z czego 100 ml ubite na półsztywna
Sposób przygotowania:
Mięso, pandę, białko i przyprawy bardzo dobrze wymieszać i na 45-60 minut wstawić do lodówki. Po wyjęciu domieszać szybko śmietanę płynną, a potem ubitą.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"